ÉSZAKI KINCSEK


Északra kellett volna születnem, ha más miatt nem is,  akkor az időjárásért biztosan. Mivel nem volt ilyen szerencsém, be kell érnem olyan dolgokkal, amelyek onnan származnak. A mai posztban pontosan ilyen dolgokról lesz szó.
A Raunsborg egy dán kozmetikai márka, amelyet az északi természet és a dán növényvilág ihletett. Kínálatukban megtalálhatóak arcápolási, testápolási és hajápolási termékek egyaránt, továbbá parfümök is. Szigorúan parabénmentes termékeket gyártanak, emellett van külön termékcsaládjuk az érzékenyebb bőrűek számára is. Jó néhány terméküket volt módom kipróbálni, ezekről fogok most mesélni nektek pár szóban.

Egyetlen kérdés zakatol csak a fejemben: én eddig mi a fenéért nem próbáltam illatmentes testápolót?! Azt már tudjátok, hogy a testápolókkal nem vagyok nagy barátságban, de most kezdek eljutni odáig, hogy vizsgáljam az okokat is. Mindig furcsán és kicsit csodálva néztem azokat nőket, akik akkurátusan, reggel és este is szorgosan kenegetik magukat, míg nekem ez jó esetben is csak heti 1-2 alkalommal ha összejön, akkor is kizárólag este. Részben rájöttem ennek az okára: zavar, ha a testápoló illata keveredik a parfümével, márpedig a legtöbb ilyen terméket elég agresszív illattal látják el. Szóval jött ez az illatmentes Raunsborg a minimál, giccsmentes tubusában, én meg totál megszerettem. Egyrészt szuper a formula: nem ragad, nem sűrű és pillanatok alatt beszívódik, ergo tökéletes a reggeli kapkodásban, nem kell attól tartani, hogy összefogja a ruhát, vagy hogy meghosszabbítja a készülődést. Ellenben a dolgát csodásan teszi, hidratálja a bőrt és hosszabb használat után azt tudom mondani, hogy nagyon elégedett vagyok vele. Az illatmentessége nekem kifejezetten tetszik, hiszen mint mondtam, nem szeretem, ha keverednek rajtam a "szagok", bár van egy kis fura, gyógyszertárt idéző illata, amit meg kell szokni, de aki használt már illatmentes terméket, annak ez nem idegen. 
Egy szó mint száz, ha egy hatékony és maceramentes testápolót kerestek, akkor érdemes egy próbát tenni a Raunsborggal.


A samponokkal nagyon kritikus vagyok, mert nem egyszerű az én hajtípusomra tökéletes terméket találni. A mindenmentesség meg főleg nehezített pálya ilyen szempontból, hiszen teljesen másképp működnek ezek a samponok, mint a normál társaik. Szerencsére elég nagy tapasztalatom van a mentes hajápolók terén, így nem ért meglepetésként, hogy a Raunsborg terméke első körben alig képezett habot, második kör samponozás során viszont már szépeket produkált. Mivel nincsen benne sem SLS, sem SLES, sem szilkon, ezért meg is lepődtem, hogy nem maradt sprőd és durva tapintású a hajam. Ha áttérünk a rendes samponokról a natúrabbakra, akkor általában 2-3 mosásig nem lesz túl szép az eredmény. Nos, itt ez nem állt fenn, viszont a fénye nem volt az igazi a hajamnak, kicsit fakónak láttam és ami a legjobban zavart, az a tisztaságérzet hiánya. Hiába láttam a tükörben, hogy tiszta és szép a hajam, valahogy az egész olyan elnehezült és tömör volt, nagyon hiányoltam azt a friss és könnyű érzetet, ami hajmosás után jellemző. Összességében nem rossz sampon, de inkább azoknak ajánlom, akik kifejezetten a mindenmentes vonalon mozognak.Raunsborg tusfürdő és illatos testápoló - utazó kiszerelés
Mindkettőnek egyforma az illata, nagyon friss, zöldes-ciprusos illat, nekem nem lett a kedvencem, de tagadhatatlanul kellemes. Ezekből utazó kiszerelést próbáltam, így hosszabb távon nem tudtam kitapasztalni őket, de azért arra elegendő volt, hogy lássam mivel van dolgunk. A tusfürdő átlátszó, géles állagú és kicsit sem habzik, cserébe viszont teszi a dolgát hibátlanul. A testápoló nagyon hasonló az illatmentes változathoz, talán még egy leheteltnyivel könnyebb is, már ha ez lehetséges. Az illata miatt nem lett a kedvencem, de ugyanolyan jól működik ez is.  Tök jó egyébként, hogy lehet kapni külön utazó méretű termékeket is, így ha van egy kedvenc tusfürdőnk, arclemosónk, vagy akármi, akkor nem kell az egész flakont cipelni magunkkal, vagy átöntögetni kis tubusokba, hanem csak bedobjuk a bőröndbe és voilà, indulhatunk!Jöjjön a legizgibb, a parfümök! Három illatmintát volt módon kipróbálni és nem tagadhatom, hogy elcsavarták a fejem, pedig a leírások alapján nagyon féltem, hogy valami húsvéti locsolókölnit rejtenek az ízléses üvegek, de szerencsére tévedtem. Mindháromra elmondható, hogy friss, életteli illatok, semmi bonyolult, de mégis szép kreációk. Nem igazán tartósak, inkább bőrközelinek mondanám, ellenben légies és könnyű mivoltukból adódóan olyanok is fogják szeretni, akik egyébként nem bírják a tömény és nehéz illatokat magukon.
A Pink Rose a legcsajosabb mind közül,  ahogy a neve is mutatja, ez egy rózsás illat. Nem kell megijedni, nem a dohos-öreg rózsa, hanem kifújáskor telt, balzsamos, leszáradás után pedig egy kacér, édeskés, kicsit szappanos illat, amit leginkább alkalmakra és fülledt nyáresti programok során tudok elképzelni.
A White Blossom szintén virágos, a leírás szerint almavirágok adják az illatát, és fogalmam sincs, hogy az milyen, de az tuti, hogy a parfüm isteni. Kicsattanó és vibráló, édes és friss egyszerre és emlékeztet valamelyik nagy márka parfümjére, de nem tudom megmondani, hogy melyikre (csak tippelek), hülyeséget meg nem akarok írni. A nyár az ő ideje: városban andalgáshoz, nyaralás kísérőjeként, roséfröccsök és tücsökciripelős naplementék mellé.
A Secret No. 1 egy uniszex illat, és őszintén szólva nem vagyok ezeknek a híve, de wow, ez kétségtelenül isteni lett! Kifújáskor tömény gyöngyvirág, nem is értettem először, hogy melyik pasi hajlandó ezt önként magára locsolni, aztán pár perc múlva máris átváltott egy karcosabb, maszkulinabb vonalba. Nagyjából ahhoz tudom hasonlítani, amikor elkapja az embert a nyári zápor egy erdő  közepén, és a fakéreg, a fű, a virágok és a föld illata egyszerre keveredik a langyos eső és a párás szellő egyvelegével. Nagyon természetes, mégis buja és vad.


A Raunsborg termékeket megrendelhetitek online itt. (Csak mondom, hogy a parfümök épp akciósak! 😉)

(X)
A termékeket a Raunsborg magyarországi forgalmazójától kaptam.