SYOSS ROOT RETOUCHER - DARK BLONDE


A festett hajban a legnagyobb szívás a gyors lenövés, ezt gondolom nem kell mondanom senkinek. Hihetetlenül egyszerű az életem az utóbbi négy évben, amióta nem festem a hajam, de pechemre egyre vállahatatlanabbul őszülök, úgyhogy lélekben már készítem fel magam az elkerülhetetlenre. Pontosan emiatt lettem nagyon kíváncsi, amikor először hallottam a lenövést eltakaró sprayről. Most már két márka is forgalmaz ilyen terméket, az egyik a L'Oréal, a másik a Syoss. Én utóbbit próbáltattam ki (egyelőre csak) anyával, lássuk mi a tapasztalat!A Syoss Root Retouchert összesen öt árnyalatban lehet kapni: világosszőke, sötétszőke, barna, sötétbarna és vörös. Mivel anyának sötétebb szőke az alap a hajában, ezért egyértelmű volt, hogy a sötétszőkét teszteljük. Nem egy olcsó termék, de egyébként nem kell belőle sok, jól porít és egyszerű vele dolgozni, de én azt ajánlom, hogy az alapos végeredmény érdekében - főleg ha nagy az eltérés a lenövés és a festett szín között - inkább kérjünk meg valaki mást, hogy segítsen. Ajánlatos ablakot is nyitni a folyamat előtt, mert elég erős, kissé kellemetlen illata van, ami szerencsére a hajon már nem érződik. Nagyjából 2-3 perc alatt meg is van a művelet, további pár perc kell a száradáshoz és már mehetünk is az utunkra. Főleg azok fogják értékelni, akiknek irdatlanul gyorsan nő a hajuk, viszont nem akarnak emiatt túl hamar festetni egymás után. A párnát és a ruhákat nem fogja meg, ellenben esőben csak óvatosan, mert víz hatására szinte leolvad a fejről. Természetesen hajmosással maradéktalanul eltávolítható. Egy kicsit szárítja a hajat, ha többet sikerül fújni belőle a kelleténél, akkor pedig irdatlanul szárít és fog is egy kicsit.És akkor beszéljünk a színről. Alapvetően az a helyzet, hogy a színt sajnos nem sikerült eltalálni. Értem és tudom is, hogy a sötétszőke fodrász nyelven inkább világosbarnát jelent, de ez irtó lutri így és rengetegen lesznek, akiknek nem fog passzolni az hajszínükhöz. Kipróbáltuk a világosszőkét is, és hát az még rosszabb lett... Olyan volt, mintha túltolta volna a babahintőport. Kép nem készült, de el tudjátok képzelni.
Abban is látom a hibát egyébként, hogy túl nagy volt a lenövés amin használtuk (picit több, mint egy hónapos festésről beszélünk), és az alapszín túl sötét volt ahhoz, hogy ezt a szőke rendesen be tudja fogni. Az ősz hajszálakon jól fedett. 

Szóval kis lenövésre ajánlom inkább, vagy pedig világosabb alapszínre fújva. Egyébként nem olyan rossz termék, csak ki kell tapasztalni a használatát és jól kiválasztani a színt. Ezek után viszont nagyon érdekel, hogy mit tudhat a L'Oréal  sokkal jobban dicsért verziója, valószínűleg az lesz a következő tesztalanyunk. 
A Syoss Root Retoucher megvásárolható a drogériákban, vagy pedig a Notinon elég kedvező áron.