MIZU, MIZON?


Az én arcbőröm egy hülye sznob. Ezt már biztosan állíthatom, miután újabb, mindenki által imádott és pofátlanul olcsó kozmetikumot kell kihúznom a bevásárlólistámról. A Mizonról csak az a bőrápolási mániás nem hallott eddig, aki dobozban lakik, hiszen az Ultra Suboon hialuronsavas arckrém amellett, hogy piszok olcsó, nagyon bevált szinte mindenkinek, aki próbálta. (166 vélemény mellett közel 5 csillag Krémmánián). Persze nem kell csodákat várni tőle, egy egyszerű hidratálóról van szó, de pont ez benne a csodálatos. Pontosan egy éve rendeltem meg magamnak a fenti kis duót, nagy reményekkel és örvendezve, hogy mennyire jó lesz nekem. Kis túlzással a mai napig próbálgattam őket: télen-nyáron, fagyban-hóban, napsütésben-szélben, a létező összes módon és kombinációban és sajnos azt kell mondanom, hogy nekem ez egy nagy nem. 


Kinyomós tubusban, helyes kis papírdobozban és pofátlanul olcsó áron. Így érkezik meg a postaládánkba a híres Suboon krém, amennyiben úgy döntünk, hogy kipróbáljuk. Tényleg nagyon akartam szeretni. Kombinált, vízhiányos, és időnként kiszáradásra hajlamos, ("öregecskedő") bőrrel rendelkezem, és még mindig nem találtam meg az ideális nappali arckrémet. Mivel tavaly szinte minden blogon lehetett olvasni a Mizonról, hamar elcsábultam, és már előre örültem, hogy fillérekért lesz egy szupi krémem. A hialuronsavas kozmetikumokkal még csak ismerkedtem akkoriban, egy pixiben található kis esszencia révén, de nem voltam tőle elájulva, gondoltam majd a Mizon biztos jobb lesz.
Maga a krém egy könnyed állagú hidratáló, nagyon gyorsan beszívódik és jól adagolható. Amivel nekem kifejezetten problémám volt, az a hatása. Egyrészt, a benne lévő rengeteg szilikon miatt (egyébként mint összetevő nem zavar) hagyott egy furi réteget az arcomon, de ezen túl tudtam volna lépni. A legnagyobb gondom az volt, hogy a felkenés után 1-2 órán át úgy csillogtam tőle, mintha zsírba fejeltem volna, majd pedig ez a csillogás átfordult és mint egy tikkadt sivatagi táj, úgy néztem ki tőle: tíz évet öregített a bőrképemen, egyszerűen mintha életemben nem hidratáltam volna soha. Látványra és érzetre is. Persze, erre most azt mondhatnátok, hogy oké, hát úgyis rásminkel az ember. Igen, de az alapozó sem segített ezen, nap közepére egyszerűen mintha kihalt volna az élet az arcbőrömön. Sminkalapnak egyébként szuper volt, de a rengeteg szilikon miatt az lenne a csoda, ha nem lenne az. 


Ha lúd, legyen kövér – gondoltam – és megrendeltem ezt a helyes kis hialuronos szérumot is az Ultra Suboon mellé. Ha röviden le akarnám rendezni ezt a posztot, akkor csak annyit írnék, hogy akár vízzel is kenegethettem volna az arcomat ehelyett. De tényleg, egyszerűen semmi, de semmi hatása nem volt. Sem pozitív, sem negatív. Pedig aztán tényleg próbáltam minden módon: reggel vagy este, reggel és este, kombinálva más kozmetikumokkal, krémbe keverve, önmagában, csak a Suboon krémmel, fejenállva. Ezen a ponton kezdtem el gyanakodni arra, hogy az én bőröm tulajdonképpen nem kedveli a hialuronsavat, mint hatóanyagot. Vagy még egyelőre nem igényli. Így 30 évesen azonban nem gondolnám, hogy korai lenne a használata, mert látványra ugyan még nem öregszik, de igencsak hálás tud lenni, ha jó dolgokat kenek rá. Egy szó mint száz, ez sem vált be. Pedig nagyon tetszik egyébként a koncepció és ez az üvegcse a kis pipettájával tényleg professzionális hatást kelt. Ha valakinek viszont beválik, akkor egy nagyon szuper ár-érték arányú kencével lehet gazdagabb a fürdőszobapolca.


Nem szeretek lehúzós posztokat írni és ez sem azért készült, hogy lebeszéljek bárkit is a kipróbálásukról, de úgy gondolom, hogy a negatív tapasztalat is tapasztalat. Én sajnálom a legjobban, hogy nem vált be a Mizon hialuronsavas vonala, de ettől nem gondolom azt, hogy az egész rossz úgy, ahogy van. Azóta már kipróbáltam több hialuronos terméket más márkáktól is, és az eredmény ugyanez. Szóval én nem vagyok kompatibilis, nem a termék rossz. Ezért a pénzért (45 ml krém 1500 Ft körül) még egy elbaltázott választás is belefér néha. A tapasztalatok azt mutatják egyébként, hogy nagyon sok ember imádja, szóval én amondó vagyok, hogy mindenki kísérletezze ki a saját bőrén, hogy beválik-e számára. Lehet, hogy a legjobb hidratáló és/vagy szérum lesz, amit valaha is használtatok. Ha meg nem, akkor gazdagabbak lesztek egy tapasztalattal. Mint most én :)