REAL TECHNIQUES MIRACLE COMPLEXION SPONGE


A napokban néztem rá a piszkozatban maradt posztjaimra és akkor jöttem rá, hogy nem írtam még a Real Techniques Miracle Complexion Sponge-ról. Hiba. 
Egyébként már itthon is beszerezhetőek a Real Techniques termékek, többek között a Notinonál is, szóval most kicsit megkésve, de íme egy rövid vélemény a Chapman lányok kreálmányáról.Nincs sok tapasztalatom a sminkszivacsokkal kapcsolatban, a RT előtt egy gagyi ebayes Beautyblender hamisítvánnyal szórakoztam, de nem voltam tőle elájulva. Aztán megvettem a RT verzióját és egy teljesen új világ tárult fel. 
A RT szivacs először is nagyon puha. Kellemes dolgozni vele, szinte cirógatja az arcot és jó kézbe venni. Bevizezve egy kicsit megdagad, de nem nagy mértékben – a Beautyblenderről látott képek alapján legalábbis. Ami kifejezetten tetszik benne, az a csapott tojás forma, ugyanis sokkal kényelmesebb ezzel a kialakítással dolgozni, mint a sima kerekkel. Főleg alapozóval és korrektorral használtam (utóbbihoz egyébként tökéletes a hegyes csücsök), de sokan alkalmazzák pirosításhoz, kontúrhoz és baking technikához is. Tényleg multifunkciós. Egy kicsit magába szívja a termékeket, de nem vészes mértékben, és nagyon szépen el lehet vele dolgozni és építeni is az alapozót. Nekem sosem lett foltos vagy csíkos a végeredmény, de azért bevallom, még mindig jobban szeretek ecsettel alapozni. 
Kimosni könnyű, sima babasamponnal tartottam karban és elég strapabírónak is mutatkozott: nem fakult, nem repedt, bár olvastam, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. Úgy tűnik, hogy kell egy kis szerencse ahhoz, hogy tökéletes RT szivacsot fogjunk ki. Az árát mindenképpen megéri, főleg ha a nagy konkurenst nézzük, bár mint mondtam, azzal nincs összehasonlítási alapom. 

Ti próbáltátok már?