TANGLE TEEZER SALON ELITE – VALÓBAN OLYAN JÓ?


Röviden és tömören: igen. Persze nem szabad csodát várni, nem fésüli ki magától a hajat, nem főz kávét  reggelente és frizurát sem rittyent magától, de amire kitalálták, azt nagyon is jól tudja. 
Mindig is nagyon utáltam fésülködni, főleg amikor hosszabb a hajam. Senkinek sem kell bemutatni a dolgot: gubancok, csomók, millió kihullott és letört hajszál a fésű fogai között. Próbáltam mindent: vettem bontófésűt, sima hajkefét, vaddisznósörtés hajkefét (úristen, de zsírosította a hajam...), hagyományos fésűt, rohadt drága fésűt, olcsó fésűt, de mindegyikkel szenvedés volt az egész procedúra. Vékony szálú hajjal vert meg az ég, ami azt jelenti, hogy reggelre pókhálószerűen összeállnak a szálak, hajmosáskor pedig csak egy nagy vizes kóccsomó marad a fejem tetején. Hogy miért vártam ennyit a Tangle Teezer kipróbálásával? Fogalmam sincs, komolyan. Úgy nagyjából két évvel ezelőtt rendeltem Beauty Bayről egy TT hasonmás hajkefét, mert pont az ára hiányzott az ingyen postához. Elég jó vélemények voltak róla, és tulajdonképpen nem volt annyira rossz a tudása, úgyhogy nyugtáztam magamban, hogy a Tangle Teezer sem lehet jobb. Aztán most rájöttem, hogy de, sokkal jobb.

A Tangle Teezer ötlete egy Shaun P nevű angol fodrász fejéből pattant ki 2003 környékén, az első, Original Tangle Teezer 2007-ben látott napvilágot a közönség számára. Azóta az egész világon tarol ez a színes, műanyag hajkefe: van már vizes hajra való, táskába dobós, gyerekeknek szánt,  pasis, kifejezetten göndör hajúaknak kifejlesztett és a többi...  Én a Salon Elite verzió mellett döntöttem, ami elvileg egy kicsit nagyobb méretű, mint az Original vagy a Compact Styler. Nem tudom egyébként, hogy mi miatt működik ennyire jól ez a hajkefe, mindenesetre a fogai műanyagból vannak és kétféle hosszúságúak, emellett eléggé rugalmasak ahhoz, hogy ne sértsék a fejbőrt. Mivel ezek a "sörték" rövidek, ezért úgymond rétegenként dolgoznak: ha a legfelül lévő hajszálakat kibogozták, akkor hatolnak mélyebbre, míg végül az egész részt ki tudjuk fésülni, nagyjából minimális fájdalom mellett. Azt szokták mondani, hogy mindig alulról kezdjük a fésülködést, mert akkor kevésbé roncsoljuk a hajat. A Tangle Teezernél azt tapasztalom, hogy bátran kezdhetjük a hajtöveknél is a műveletet, nem fogja megkínozni a hajszerkezetet. Hajmosáskor is remekül dolgozik, egy álom ezzel kibontani a vizes hajat, és láthatóan kevesebb szálat tép ki, mint a régebbi fésűjeim. 
Tisztítani borzasztóan egyszerű, csak egy kis sampon és egy kefe kell hozzá, és máris olyan mint új korában. Sajnos nagyon hamar "beszöszösödik", ennek nem tudom az okát, de emiatt én hetente kimosom. A benne maradt hajat egy mozdulattal el lehet távolítani. 
A formája nem a kedvencem, rengetegszer kiesik a kezemből használat közben, és a nyél is nagyon hiányzik, mert a hajam hátsó részét egyszerűen nem érem el rendesen. Hajszárításkor is mellőzni kell, mert nem bírja a magas hőt. Ami még fura, az a fésülködéskor kiadott hang: tisztára, mint amikor kiskoromban a játékbabáim haját kínoztam. 

Én nagyon elégedett vagyok, végre nem szenvedés a fésülködés. Nem is móka és kacagás, de sokkal hamarabb és könnyebben megvagyok vele, mint egyébként. A csomókat sziszegés és könnyezés nélkül kivégzem, a vizes gubancom pedig nagyjából két perc alatt szárításra kész. Köszi Tange Teezer, köszi Shaun P!

Az enyémet a Notinoról szereztem be, ahol ezen kívül még sok más színben és kialakításban megtaláljátok a Tangle Teezer fésűket. 

Ti próbáltátok már?